Waarom een adem band?

Ademhalen is een essentieel onderdeel van ons leven en heeft invloed op ons fysieke en mentale welzijn. Toch ademen veel mensen niet op de juiste manier, waardoor ze allerlei gezondheidsproblemen kunnen krijgen. Gelukkig zijn er hulpmiddelen beschikbaar die kunnen helpen bij het verbeteren van de ademhaling, zoals de ademband. De ademband, ook wel bekend als de BreatheWell Belt of Butyeko Belt, is een elastische band die om de zwevende ribben wordt gedragen en de ademhalingsspieren ondersteunt.

 

8 voordelen op een rij

  1. Stimuleert diepere en meer gezonde ademhaling: De BreatheWellBelt stimuleert de ademhalingsspieren, wat leidt tot een diepere maar minder luchtvolume ademhaling. Dit kan helpen om meer zuurstof naar het lichaam te brengen en de longfunctie te verbeteren.

  2. Vermindert stress en angst: Door diepere ademhaling te stimuleren, kan de BreatheWellBelt helpen om de hartslag te verlagen en het stressniveau te verminderen. Het gebruik van de adem band kan ook helpen om angstgevoelens te verminderen.

  3. Bevordert ontspanning: De BreatheWellBelt kan helpen om het lichaam te ontspannen door diepere ademhaling te stimuleren. Dit kan helpen om spanning in de spieren te verminderen en een gevoel van ontspanning te bevorderen.

  4. Verbetering van de slaapkwaliteit: Door regelmatig gebruik van de BreatheWellBelt kan de ademhaling getraind worden om op een diepere en langzamere manier te ademen. Dit kan helpen om de slaapkwaliteit te verbeteren en een betere nachtrust te bevorderen.

  5. Verhoogt energie en uithoudingsvermogen: Door diepere ademhaling te stimuleren en de longfunctie te verbeteren, kan de BreatheWellBelt helpen om meer energie en uithoudingsvermogen te krijgen tijdens fysieke activiteiten.

  6. Verbetering van de concentratie: Door de ademhaling te vertragen en dieper te maken, kan de BreatheWellBelt helpen om de concentratie te verbeteren en de geest helderder te maken.

  7. Bevordert algeheel gevoel van welzijn: Door de voordelen van diepere ademhaling en ontspanning te combineren, kan de BreatheWellBelt helpen om een algeheel gevoel van welzijn te bevorderen en bijdragen aan een gezondere levensstijl.

  8. Verminderd snurken: Een ander voordeel van de ademband is dat het kan helpen bij het verminderen van snurken en het verbeteren van de slaapkwaliteit. Door het ademhalingsvolume te verminderen, wordt het lichaam ondersteund om efficiënter te ademen en de zuurstoftoevoer naar de cellen te verhogen. Dit kan leiden tot betere slaap, minder vermoeidheid en meer energie gedurende de dag.

Door de ademband te dragen, wordt het ademhalingsvolume verminderd en wordt de ademhaling vertraagd, waardoor ons lichaam meer zuurstof kan opnemen en efficiënter kan functioneren. Dit kan leiden tot een betere slaapkwaliteit, minder vermoeidheid, minder stress en zelfs een verbeterde sportprestatie.

Veel mensen ademen te veel, vooral in de westerse wereld. Dit komt doordat we vaak gehaast en gestrest zijn en ons lichaam constant in de vecht- of vluchtmodus staat. Hierdoor gaan we automatisch meer en sneller ademen dan nodig is, waardoor we te veel koolstofdioxide uitademen en te weinig zuurstof opnemen. Dit kan leiden tot allerlei gezondheidsproblemen, zoals kortademigheid, benauwdheid, vermoeidheid, spijsverteringsproblemen en zelfs chronische ziekten.

De ademband kan helpen bij het verminderen van deze klachten door het ademhalingsvolume te verminderen en de ademhaling te vertragen. Wanneer we minder lucht in- en uitademen, neemt de concentratie van koolstofdioxide in ons lichaam toe en worden onze cellen beter van zuurstof voorzien. Dit staat bekend als het Bohr-effect, een bekend medisch fenomeen dat beschrijft hoe een verandering in koolstofdioxideconcentratie de zuurstofafgifte aan de cellen beïnvloedt.

Het dragen van de ademband overdag kan ook helpen bij het verbeteren van de ademhaling en het verminderen van klachten zoals kortademigheid en stress. De band kan worden gedragen net onder de borstspieren bij mannen en net onder de bh-band bij vrouwen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de band goed aansluit, maar niet te strak zit.

De BreatheWell Belt is een van de populaire adembanden op de markt en is ontworpen om de ademhaling te ondersteunen en te verbeteren.

De BreatheWell adem band stimuleert niet alleen een vermindering van de hoeveelheid lucht die je inademt, maar geeft ook rust in de ademhaling en stimuleert het middenrif om goed te functioneren. Een ademhaling die vanuit rust plaatsvindt en niet te veel wordt geforceerd, stimuleert ook het parasympathische zenuwstelsel. Dit zenuwstelsel is enorm belangrijk voor rust, vertering en ontspanning. 

Para sympatisch zenuwstelsel

De BreatheWell band is ontwikkeld na bijna 20 jaar inzichten vanuit verschillende ademtherapeuten wereldwijd. De band is ontworpen om te helpen bij het verbeteren van de ademhaling en het verminderen van klachten die kunnen ontstaan door een verstoorde ademhaling. Door het dragen van de BreatheWell band wordt je je bewust van je ademhaling en leer je deze bewust te controleren.

Naast het feit dat de BreatheWell band kan helpen bij klachten zoals astma en hyperventilatie, kan het ook helpen bij het verbeteren van de nachtrust. Door een betere ademhaling 's nachts, slaap je dieper en word je uitgeruster wakker.

Bronvermelding: